Samenwerkingsrelaties

 

In januari 2006 zijn wij begonnen met het zoeken naar mogelijkheden om naar het buitenland te gaan in ons afstudeerjaar. We hebben met verschillende mensen een gesprek gehad, maar eigenlijk liep alles op niets uit.
Uiteindelijk hebben wij voor de zomer contact gezocht met stichting Commundo. Deze organisatie heeft als doelstelling om mensen uit het westen in contact te brengen met mensen uit ontwikkelingslanden. Dit doet Commundo door het organiseren van vrijwilligerswerk in combinatie met een rondreis door het land.
In de zomer hebben wij een mail ontvangen van stichting Commundo. Zij hadden contact met stichting Sahara in Suriname. Stichting Sahara is een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met het bevorderen van de ontwikkeling in het district Nickerie. Zij probeert organisaties in Nickerie te versterken door deze kennis, inzichten en vaardigheden bij te brengen door middel van trainingen, cursussen en voorlichting.
In een week was er een ontmoeting geregeld tussen de directeur van stichting Sahara, de heer Premchand, de directeur van Commundo, Yolande van Wijk, en ons.
Tijdens deze bijeenkomst is duidelijk geworden wat wij voor stichting Sahara zouden kunnen betekenen en wat de rol van stichting Commundo zou zijn, want Commundo heeft ons niet alleen in contact gebracht met stichting Sahara, maar zij zorgt bijvoorbeeld ook voor veel praktische zaken als tickets, verblijf en in samenwerking met ons zorgt zij voor een subsidieaanvraag.
Een week na de afspraak met stichting Sahara en Commundo, zijn een aantal van ons opnieuw naar Amersfoort (waar stichting Commundo gevestigd is) om aan de slag te gaan met de subsidieaanvraag, die na veel zwoegen uiteindelijk is ingeleverd bij Xplore. Dit is een organisatie die subsidie verstrekt aan jongeren tussen de 18 en de 30 jaar die vrijwilligerswerk willen gaan doen in het buitenland. En de subsidie is ons toegekend!

Wij zijn niet alleen erg blij dat ons subsidie is toegekend maar wij zijn ook erg blij dat wij  met deze stichtingen mogen samenwerken. We hopen dan ook op een goede samenwerking en mooie resultaten!

Wilt u meer informatie over de verschillende stichtingen, kijk dan op de volgende websites:

Sahara Commundo Explore